persoonlijke groei

Wil je meer zicht op je onverwerkte emoties en vastgezette levenspatronen, zoals altijd willen presteren, keeping up appearance en voor anderen zorgen? Of merk je dat je het gewoon even niet meer zo goed weet en meer regie wilt over je leven? Dan kan je ervoor kiezen op een lichaamsgerichte manier het onderzoek met jezelf aan te gaan met je eigen handelswijze. Op een liefdevolle manier naar jezelf, in jouw tempo en met respect voor jouw grenzen. Zodat verstand én gevoel in balans komen en jij als persoon kan groeien met blijvende verandering. Ik help je graag hier stappen in te zetten.


"​Tussen stimulus en respons is er een ruimte.
In die ruimte is er een keuze om ons antwoord te kiezen.
In onze reactie ligt onze groei en onze vrijheid."
- Victor Frankl -


Redenen voor lichaamsgerichte therapie

Herken je dit?

Wil je

  • Je zelfvertrouwen vergroten en meer jezelf zijn?
  • Je gevoel en verstand verder verbinden?
  • Een onverwerkte emotionele gebeurtenis een plek geven?
  • Terugkerende stresspatronen veranderen?
  • Meer plezier en lichtheid in het leven?
  • ​Je vrijer bewegen in contact met anderen?​
  • De verbinding met jezelf verdiepen?
Dan kan lichaamsgerichte therapie en coaching je verder helpen.

Aanpak

Gevoelens lijken vaak ongrijpbaar te zijn: ongeleide projectielen die je tot iets aanzetten of juist belemmeren in beweging te komen. Toch zijn gevoelens minder 'vaag' dan dat het in eerste instantie soms lijkt. Eerst even een korte fysiologische beschrijving: Globaal zijn er drie hersengebieden. Onze gedachten worden aangestuurd vanuit de pre-frontale cortex. Je gevoel, intuitie, nieuwsgierigheid, maar ook je weerstand komt vanuit andere hersendelen: het limbisch systeem en het zoogdierenbrein. In een gezonde situatie communiceren deze gebieden met elkaar en vind er een uitwisseling plaats tussen gevoel en verstand. Dit worden neurale verbindingen genoemd. De sessies zijn erop gericht de verbindingen tussen de hersengebieden verder te verstevigen. In de praktijk is dit te merken doordat woorden en gedachten in verbinding zijn met het gevoel.

De lichaamsgerichte aanpak werkt bottom-up. Dat wil zeggen dat het lichaam als ingang wordt gebruikt in plaats van het hoofd (dat werkt top-down). Je geschiedenis draag je letterlijk en figuurlijk met je mee. Dit is terug te zien in lichaamshouding en gedrag. Voor mensen die willen leven met verstand én gevoel. Samen onderzoeken we de stappen in jouw groeivraag. Zodat jij als persoon blijvende verandering kan ervaren. Lichaamssignalen en -sensaties worden bij het proces betrokken. Vanuit het lichaam wordt vervolgens weer verbinding gemaakt met gedachten en overtuigingen. Gronding, lichaamsbewustzijn en vertragen zijn belangrijke onderdelen in het traject.

Voorop in de behandeling staat ons contact. Daarnaast maak ik gebruik van effectieve methoden als Somatic Experiencing®, Ademtechnieken, Bio Energetica, Gestalt en Psychodrama.


Benieuwd of ik je kan helpen?
Neem contact op of maak een afspraak


...Contact maken met mijn lichaam en wat het mij vertelt, heb ik als heel effectief ervaren. Ik kom nu zelf sneller in mijn kracht, ben minder bang voor dingen die op mijn pad komen en heb daardoor meer plezier in mijn leven. Barbara